Транспортна епопея, або історія про 6 гривень

Львів | 8 квітня 2015, 15:13 Переглядів: 3034

Абсолютна більшість львів'ян вже наслухані новинами про свавілля міськради стосовно перевізників, конфліктні ситуації між ними, суди, страйки перевізників та багато інших довкола транспортних новин. Здавалося б мешканці Львова вже і до нової транспортної схеми звикли, але от вартість проїзду змінювалась не так часто. Хоча це було не довго. Спочатку з 1 травня 2014р. тариф з 2 гривень підняли до 3. Під час громадських слухань по даному питанню перевізники обіцяли підняття якості пасажирських перевезень у м.Львові, але чи так воно є по факту? Було створено тристоронню робочу групу, в яку входили представники перевізників, органів місцевого самоврядування та громадські організації. Але така робоча група пропрацювала не довго. Вже осінню, після успішного вирішення питання з уніфікацією трафаретів на громадському транспорті і обіцянками перевізників перейти до наступних кроків все і завершилось. Далі мали працювати над графіками руху, але віз і нині там.

 

 

За останній період часу всі помітили стрімку інфляцію гривні та підняття вартості товарів, зокрема і пального. Мотивуючи таким ростом цін перевізники почали вимагати підняття тарифу на перевезення в громадському транспорті. Але так само як і в попередні рази, розрахунки, які були надані перевізниками, нічим не підтверджені! Питання правильності розрахунків актуальне вже давно, але досі так і не вирішено. І навіть електронний квиток, який покликаний вирішити це, та інші важливі питання також зайшов в глухий кут.  Конкурс проведений, але результати його нікому не відомі, а по суті їх і нема. Отже пасажири знову в заручниках у перевізників.

 

 

14 березня активіст "Дорожній Контроль Захід" Ярослав Порада брав участь у телепередачі Паралелі, на Львівському телебаченні. Обговорювали підняття вартості проїзду та нововведення міської ради, щодо обмеження прав пільговиків на безоплатне користування громадським транспортом. Знову заговорили про болючу тему обліку пасажиропотоків, але однією телепередачею цього не вирішити. Запис даної передачі Ви можете переглянути нижче.
Також варто  додати, що 2 квітня громадські слухання щодо підняття вартості проїзду в громадському транспорті у м.Львові були зірвані через бійку між водіями та громадськими активістами. Продовження громадських слухань перенесено на 19:30, 9 квітня, що відбудеться в Личаківській райадміністрації за адресою вул. К.Левицького, 67


 

 

 




Будь-яке використання матеріалів сайту "ДК ЗАХІД" дозволяється за умови активного посилання на і вказівки назви сайту.

Читайте також:

У Львові водії заблокували одну з найбільш навантажених вулиць через дороге пальне
Кримінальне провадження проти жуналістів ДК
Керівництво Червоноградського МВ МВС не знає Законів?
П`яний водій скоїв ДТП
Переслідування працівників ДАІ автомобіля, у якому виявили труп 21-річного хлопця (ВІДЕО)