У Львові водії заблокували одну з найбільш навантажених вулиць через дороге пальне

Львів | 28 лютого 2015, 11:17 Переглядів: 1947

Сьогодні, 27 лютого, у Львові громадські активісти протестували проти зростання ціни на пальне. Близько 30 автомобілістів майже на півгодини заблокували рух транспорту на одній із найбільш завантажених доріг – навпроти обласного відділення АМКУ на вул.І.Франка.

Як інформує репортер ZIK-Стрім Соломія Коштура, водії зупинились біля будівлі АМКУ, демонструючи, що в них закінчився бензин.  Учасники акції вважають, що ціни на пальне в Україні ростуть необґрунтовано, а Антимонопольний комітет, в компетенції якого відслідковувати змови на ринку, бездіє. Відтак, чоловіки  зайшли в будівлю, аби поспілкуватись з керівником установи. 

Керівник Львівського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету Андрій Басараба прийняв активістів. Він зазначив, АМКУ не відслідковує та не регулює ціну на  нафтопродукти, бо це компетенція Міністерства палива та енергетики. Водночас, Басараба повідомив, що за результатами перевірок у 2014 році Антимонопольний комітет готує рішення щодо  неконкурентних узгоджених на ринку пального основних нафтотрейдерів.

Натомість активісти передали Басарабі звернення з  вимогою відреагувати на цінову політику на ринку пального, різну вартість бензину на АЗС та вплинути на зниження цін.

«На нашу думку, пальне зросло в ціні необґрунтовано. З нашими зарплатами їздити автомобілем – це вже не просто розкіш, це нереально. Ми вважаємо, що АЗС домовились штучно підняли ціну і заробляють надприбутки», – розповів активіст «Дорожнього контролю» Ярослав Порада.

Відповісти на звернення громадських активістів Андрій Басараба пообіцяв через тиждень на прес-конференції. До цього часу, за його словами, вже може бути рішення АМКУ щодо змову нафтотрейдерів. Автомобілісти ж заявляють, якщо ціни не підуть вниз і надалі перекриватимуть дороги.


https://zik.ua/ua/news/2015/02/27/u_lvovi_vodii_zablokuvaly_odnu_z_naybilsh_navantazhenyh_vulyts_cherez_doroge_palne_568470




Будь-яке використання матеріалів сайту "ДК ЗАХІД" дозволяється за умови активного посилання на і вказівки назви сайту.

Читайте також:

Кримінальне провадження проти жуналістів ДК
Керівництво Червоноградського МВ МВС не знає Законів?
П`яний водій скоїв ДТП
Переслідування працівників ДАІ автомобіля, у якому виявили труп 21-річного хлопця (ВІДЕО)
Щодо судді напідпитку, який погрожував інспекторам ДАІ, буде відкрито справу