Бізнес у стилі 90-х

Львів | 5 квітня 2015, 11:50 Переглядів: 3573

Якось, проїжджаючи  вулицею  Богданівською біля найбільшого авторинку у Львові,  звернув увагу на таку деталь:  на цій вулиці практично відсутнє узбіччя. Чи така це вже дрібниця, яку можна не помітити? Для чого потрібне узбіччя? Чи можна обійтися без нього?


Отож, узбіччя — це виділений конструктивно або суцільною лінією дорожньої розмітки елемент автомобільної дороги, який прилягає безпосередньо до зовнішнього краю проїзної частини, розташований з нею на одному рівні та не призначений для руху транспортних засобів, крім випадків, передбачених правилами. Узбіччя може використовуватися для зупинки і стоянки транспортних засобів, руху пішоходів, мопедів, велосипедів (за відсутності тротуарів, пішохідних, велосипедних доріжок або у разі неможливості пересуватися по них).
 
Формально узбіччя вулиці  Богданівської є, але практично ми бачимо старі погнуті диски зі звареними трубами, між ними натягнутий трос, який не дає доступу до узбіччя. Можливо, такі конструкції встановили власники авторинку? Бо кому це може бути потрібно та вигідно?

 
Не виникає сумнівів у  законності діяльності авторинку чи оренди землі,  на якій він встановлений, але ніхто нікому не давав права  перешкоджати використанню узбіччя за призначенням.

Згідно зі статтею 15.15 ПДР,   на проїзній частині забороняється встановлення предметів, що перешкоджають проїзду чи паркуванню транспортних засобів, за винятком випадків: оформлення дорожньо-транспортної пригоди; виконання дорожніх робіт або робіт, пов’язаних із зайняттям проїзної частини; обмеження або заборони руху транспортних засобів та пішоходів у випадках, передбачених законодавством.  Встановлення дивних конструкцій  на вул. Богданівській не підпадає під жоден із винятків ПДР.
 
Натомість такі дії підпадають під статтю  197.1. п 2-3 Кримінального кодексу України і загрожують  або штрафом, або судовим терміном до трьох років.
 
Ситуація нагадує схему, за якою працювали кримінальні групи в 90-х роках: щоб змусити людей ставити автомобілі на стоянки, спускали шини, били вікна і т.п, таким чином не залишаючи автовласникам вибору...
 
От і нині, ризикуючи бути притягненим до кримінальної відповідальності, знаходяться «сміливці», що примудруюються перешкодити зупинці чи стоянці транспортного засобу на узбіччі, «заганяючи» транспорт на платну  автостоянку.  Вона пропускає на територію авторинку тисячі автомобілів за день, а це прибуток лише від стоянки – 3-5 тисяч гривень кожного дня, плюс послуга: автомобіль на продаж, яка коштує  20 грн. за легковик і 25 грн. за бус. Таких місць є 500, тож  бачимо, кому вигідно встановити на узбіччі що завгодно, аби унеможливити паркування на узбіччі і просити по 4 гривні за одну годину.
 
 Організація ДК ЗАХІД  звертається до власників цих незаконних конструкцій з вимогою  усунути їх з узбіччя. Ми вимушені звернутися до відповідних органів і проконтролювати, щоб особи, які підпадають під дію статті  197.1. п 2-3 Кримінального кодексу України, були притягненні до відповідальності.



Будь-яке використання матеріалів сайту "ДК ЗАХІД" дозволяється за умови активного посилання на і вказівки назви сайту.

Читайте також:

У Львові водії заблокували одну з найбільш навантажених вулиць через дороге пальне
Кримінальне провадження проти жуналістів ДК
Керівництво Червоноградського МВ МВС не знає Законів?
П`яний водій скоїв ДТП
Переслідування працівників ДАІ автомобіля, у якому виявили труп 21-річного хлопця (ВІДЕО)