Від 200 – 800 тисяч гривень не отримали бійці АТО

Львів | 25 березня 2015, 01:07 Переглядів: 2468

 

Цікаві події відбуваються в ДАІ Львівської області, свої в своїх крадуть… Головний винуватець сьогоднішнього скандалу – Дмитро Фальшовник. За повідомленнями голови ГО «Галицька фортеця» Олега Звозда, ця особа вже 9 місяців начебто перебуває на лікарняному, хоча не подає жодних документів, що це підтверджують, і йому не виплачують лікарняні. На вимогу громадських активістів до пошуку зниклого міліціонера має долучитися прокуратура. Це нагадує ситуацію з організацією «ІЖАКИ», які 30 % віддають на потреби тих, кому збирають гроші, 20% йде на зарплату, ще 20% - на офіс,  30% отримує директор фонду.  Щось подібне і тут.. Та  Дмитро Фальшовник вирішив простіше – 30% забирайте, а все решта, тобто  70%, – мені за організацію. Сьогодні вигідно бути ініціатором , але не в тому суть… Важливо інше: люди здали кошти і вони повинні знати, куди ті гроші пішли.  Якщо ж, не дай Боже, з тих коштів хоч одна гривня використана не за призначенням, людина повинна бути покараною. Логічно, правда ж?

 

За словами адвоката Марата Кухара, який займається цією справою, працівники ДАІ здавали по сто доларів з особи. За даними надійних джерел, в штаті ДАІ Львівської області близько  500 працівників,  тому дивно, коли згадується лише 200.000 гривень.  Допустимо, гроші здали не всі, а приблизно половина – то це вже півмільйона гривень. Чи не цим пояснюється таємниче зникнення Дмитра Фальшовника? Марат Кухар стверджує, що фальсифікація  відомостей щодо збору коштів є очевидна

 

За словами адвоката, звільнити з роботи Дмитра Фальшовника неможливо, тому що за законодавством він може просто телефоном повідомити про те, що хворіє і не змушений подавати жодних документів, що це підтверджують.

 

Також громадські діячі нагадали, що ще в 2013 році, на початку революційних подій в Україні, Дмитро Фальшовник і Віталій Гапчич давали вказівки не пропускати автобуси з львівськими активістами, які їхали на Майдан, проколювати  колеса, забирати ліцензії, знімали номерні знаки і говорили, що так було.  Зрештою за ці дії відповіли звичайні працівник ДАІ, які виконували злочинні накази. А ось вище керівництво взагалі не було покарано.

 

Ярослав Порада, один із засновників «ДК ЗАХІД», у зв’язку з поїздкою на «Експертний круглий стіл «Школа відповідального громадянина» в Одесі та Миколаєві, повідомив, що дуже шкодує, що не зміг бути присутнім, але у випадку запитань по даній темі, з великим задоволенням дасть відповіді на усі актуальні питання, незважаючи на відсутність представників «ДК ЗАХІД», активісти вирішили виступити з вимогою, щоби Дмитра Фальшовника та Віталія Гапчича звільнити з посад та притягнути до кримінальної відповідальності.





Будь-яке використання матеріалів сайту "ДК ЗАХІД" дозволяється за умови активного посилання на і вказівки назви сайту.

Читайте також:

У Львові водії заблокували одну з найбільш навантажених вулиць через дороге пальне
Кримінальне провадження проти жуналістів ДК
Керівництво Червоноградського МВ МВС не знає Законів?
П`яний водій скоїв ДТП
Переслідування працівників ДАІ автомобіля, у якому виявили труп 21-річного хлопця (ВІДЕО)