На 2 роки умовно Сокальский районний суд засудив заступника голови Червоноградської РВА

Львів | 24 квітня 2024, 10:04 Переглядів: 2506

 
Як вбачається з вироку суду: «ОСОБА_4 , 18.11.2021р. о 17.40грн., керуючи автомобілем марки «Daewoo Lanos», р.н.з НОМЕР_1 та рухаючись автодорогою Р-15 сполучення Львів-Ковель по вул. Б.Хмельницького в смт. Жвирка Червоноградського району Львівської області, поблизу будинку №44/1, в напрямку м. Червоноград Львівської області, грубо порушив вимоги  Розділу 1 п. п. 1.5, 1.10 (в частині визначення терміну "пішохідний перехід"); Розділу 2 п.п 2.3 б), д); Розділу 12 п.12.2; Розділу 18 п. 18.1 Правил дорожнього руху, затверджених постановою КМУ №1306 від 10.10.2001, які виразилися у тому, що він проявив неуважність до дорожньої обстановки та її змін, не вибрав безпечної швидкості руху, наближаючись до нерегульованого пішохідного переходу, позначеного інформаційно-вказівним дорожнім знаком 5.35.1 «Пішохідний перехід» додатку 1 ПДР та горизонтальною дорожньою розміткою 1.14.1 (зебра) додатку 2 ПДР, по якому зліва направо по ходу його руху проїзну частину дороги переходила пішохід ОСОБА_7 , і яку він мав об`єктивну можливість своєчасно виявити, не зменшив швидкість і не зупинився, щоб дати їй дорогу, такими своїми діями створив аварійну обстановку, яка призвела до наїзду на неї. Внаслідок порушення ОСОБА_4 Правил дорожнього руху, потерпіла ОСОБА_7 отримала тілесні ушкодження у вигляді закритого уламкового перелому хірургічної шийки правого плеча зі зміщенням, відкритої черепно-мозкової травми, перелому склепіння і основи черепа, забою головного мозку середнього ступеня, забою м`яких тканин потиличної ділянки та які відносяться до тяжких тілесних ушкоджень за ознакою небезпеки для життя в момент заподіяння.»

Наша редакція вже публікувала інформацію про те, що мова йде про заступника голови Червоноградської військової адміністрації Володимира Катерину.

Отож суд у вироку ухвалив:

ОСОБА_4 за ч.2 ст. 286 КК України визнати винним та призначити йому покарання у виді 4 (чотирьох) років позбавлення волі без позбавленням права керувати транспортними засобами.

Відповідно до ст. 75 КК України звільнити ОСОБА_4 від відбування призначеного основного покарання у виді позбавлення волі, встановивши іспитовий строк тривалістю 2 (два) роки, якщо він протягом іспитового строку не вчинить нового злочину і виконає покладені на нього обов’язки.

Речовий доказ: автомобіля марки «Daewoo Lanos», р.н.з НОМЕР_1 , що переданий на відповідальне зберігання Червоноградській районній державній адміністрації Львівської області - залишити у власності Червоноградської районної державної адміністрації Львівської області.

Хочемо зазначити, що є 30 днів на подання апеляційної скарги, а рішення суду може бути змінене.



Будь-яке використання матеріалів сайту "ДК ЗАХІД" дозволяється за умови активного посилання на і вказівки назви сайту.

Читайте також:

У Львові водії заблокували одну з найбільш навантажених вулиць через дороге пальне
Кримінальне провадження проти жуналістів ДК
Керівництво Червоноградського МВ МВС не знає Законів?
П`яний водій скоїв ДТП
Переслідування працівників ДАІ автомобіля, у якому виявили труп 21-річного хлопця (ВІДЕО)