Вечір в лаву, «гражданє шахтьори»

Львів | 3 травня 2023, 10:55 Переглядів: 2511

 
Помітив одну важливу річ відносно ПрАТ «Шахта «Надія» та ДП «Волиньвугілля».
Міністерство енергетики України в публічному просторі тривалий час утримується від коментарів та реакції щодо ситуацій на цих вугледобувних підприємствах.
 
Чому? Хто стоїть за цим?
 
Як вже раніше повідомлялося, у серпні 2022 року «команда менеджерів Венгрина» почала заходити, а, точніше сказати, повертатися на вугільні шахти Волині та ПрАТ «Шахта «Надія», на яких ще кілька років тому, при президенті Порошенку, «заправляв» Андрій Венгрин, якого називають «смотрящим» за вугільною галуззю.
 

 
Хочу звернути увагу на реакцію Міністерства енергетики. Жодних коментарів міністра Галущенка відносно ПрАТ «Шахта «Надія» та ДП «Волиньвугілля» не було і немає. Чому?
 
Хто цей загадковий чоловік з Офісу президента, який стоїть за Андрієм Венгриним, що усі закривають очі на явні кримінальні злочини команди «смотрящого»,  які намагались отримати контроль за шахтою № 9 «Нововолинська», де за допомогою десятків «тітушок» майже місять проводили «спєцапєрацию» по звільненню директорського кабінету.
 
 
Залучались до цих подій і місцеві правоохоронці, але вони себе поводили підозріло нейтрально, бо, скоріш за все, була така вказівка.
 
Але реакцію ми побачили тільки від голови Волинської державної адміністрації, після чого напруга почала спадати.
 
Врешті-решт Сергію Троцьку з гвардією тітушні не вдалося осідлати шкіряне крісло директора шахти № 9 «Нововолинська». І він осідлав крісло радника директора ПрАТ «Шахта «Надія».
 

 
А Міненерго мовчить…
 
Поїхали далі.
 
Коли команда Андрія Венгрина штурмувала ПрАТ «Шахта «Надія», шахтарі проводили страйки. Вони відмовлялися приступати до роботи, а інші – підніматись з шахти на поверхню.
 
 
Трудовий колектив неодноразово протокольно висловлював свою позицію щодо зміни керівництва, бо багато хто з шахтарів мав поняття, що це за нові-старі люди, які хотіли зайти на підприємство.
 

 
Але, незважаючи на десятки публікацій у ЗМІ та сюжетів на телебаченні, міністр Герман Галущенко не прокоментував ситуацію жодного разу, а Міненерго робило вигляд, що нічого не відбувається.
 
Подейкують що неодноразово Андрія Венгрина бачили в районі Офісу президента. Так хто ця ланка, яка має великий вплив на міністра, який самоусунувся від ситуації на ПрАТ «Шахта «Надія» та ДП «Волиньвугілля».
 
Сьогодні ми спостерігаємо за десятками скандалів, в які вляпуються керівництво ПрАТ «Шахта «Надія». 
Мені відомо про мінімум 5 кримінальних проваджень, які розглядають правоохоронці відносно діяльності цього керівництва шахти, але результатів теж немає. Невже тому, що хтось із вищестоящих дав вказівку не поспішати із розслідуваннями?
Обшука правоохоронними органами.
Незрозумілі мільйонні позички між ПрАТ «Шахта «Надія» та ДП «Волиньвугілля», про які Міненерго не в курсі, а дізналися вони про договір після того, як я скерував до них запит. Також реакції немає.
 
Регулярні міністерські перевірки, які виявлять безліч кричущих порушень, але реакції знову від Міненерго немає.
Проведення нещодавно аудиту шахті, який також виявив купу порушень, результату не дав, бо Міненерго вчергове приховує ці беззаконня.
А що сьогодні?
Простих шахтарів ПрАТ «Шахта «Надія» та ДП «Волиньвугілля», які висловлюють свою позицію щодо цього бардака, просять написати заяву на звільнення, а керівництво ПрАТ «Шахта «Надія» в особі радника директора Сергій Троцька публічно заявляє, що їм бракує людей для повноцінного функціонування підприємства.
І вони знайшли вихід. Залучити в’язнів Дрогобицької виправної колонії №40.
 
 
Отримав з цього приводи відповідь міністерства, яке вчергове робить вигляд, що нічого про це не знає. Це ще раз підтверджує той факт, що міненерго не має впливу на фахову команду «смотрящого».
 
 
І ще один дуже цікавий момент. Немає жодної реакції ні голови Львівського ОВА Максима Козицького, ні голови Червоноградської РВА Андрія Дяченка.
 
Баталії продовжуються. Міненерго тихо курить в стороні.
 



Будь-яке використання матеріалів сайту "ДК ЗАХІД" дозволяється за умови активного посилання на і вказівки назви сайту.

Читайте також:

У Львові водії заблокували одну з найбільш навантажених вулиць через дороге пальне
Кримінальне провадження проти жуналістів ДК
Керівництво Червоноградського МВ МВС не знає Законів?
П`яний водій скоїв ДТП
Переслідування працівників ДАІ автомобіля, у якому виявили труп 21-річного хлопця (ВІДЕО)