Продати не можна залишити

Львів | 9 серпня 2021, 13:18 Переглядів: 601

На аукціон UA-PS-2021-07-12-000086-2 продавець АТ «Укрзалізиця» виставила комплекс об'єктів по вул. Вільде (Професорська колонія) з початковою вартітю 7 млн 844 тис грн. Здавалося б, цікавий об'єкт. Поки не копнеш глибше...

  1. На продаж виставлено тільки приміщення, земельна ділянка, яка є у державній власності, згідно договору купівлі-продажу повинна бути оформлена в місячний термін новим власником. Хто за такий короткий термін зможе це зробити? А, можливо, цей аукціон роблять під когось конкретно?
  2. Цільове призначення землі згідно кадастру – для будівництва та обслуговування будівель закладів охорони здоров’я. Тут бажаючі вести діяльність зіштовхнуться із здавалося б простою проблемою – необхідно змінити цільове призначення земельної ділянки.

Така зміна відбувається наступним шляхом – власник земельної ділянки розробляє детальний план території  (ДПТ), на якому вказує майбутні об’єкти, цей ДПТ проходить громадські обговорення (а в цьому районі живе купа впливових осіб, які будуть не згідні з апетитами львівстких горе-забудовників), а для розроблення і затвердження ДПТ потрібне рішення виконкому. Але вишенька на торті є далі

3) біля даної ділянки за кадастровим номером 4610137200:07:005:0062 проходить залізнична колія. Яка, до-речі, функціонуюча. Згідно недавно затвердженого ДБН Б.2.2-12:2019 п.10.1.6 між залізницею і житловою забудовою слід передбачати санітарно-захисну зону, ширина якої, рахуючи від крайньої залізничної колії до будівель, має бути не менше 100 метрів, а при розташуванні залізниці в виїмці та при здійсненні спеціальних шумозахисних заходів – на відстані не менше 50 м. При цьому понад 50% площі санітарно-захисної смуги має бути озелененою. ЇЇ ширину до меж ділянок садової і дачної забудови необхідно приймати не менше ніж 50 м при обов’язковому використанні шумозахисного озеленення.

На кадастрові карті можна поміряти ширину ділянки (30 м) та приблизну відстань від краю ділянки до краю залізничної колії (7м) – отже, однозначно ця ділянка підпадає під санітарно-захисну зону 50м.

Мабуть, є хтось, хто цим не переймається – мовляв, все можна вирішити $$$. Однак, при наявності інформації, що дана колія не експлуатується залізницею чи передана місту для міського транспорту можна сказати наступне: є офіційна відповідь Львівської філії АТ «Укрзалізниця» про те, що ця колія обслуговує ряд промислових підприємств та жодної роботи із передачі колії місту для цілей громадського транспорту не ведеться. Також за інформацією з джерел Укрзалізниці навіть при великому бажанні позбутись колії чи змінити її статус на це необхідне рішення Кабінету Міністрів.

Також є лист від розробника генерального плану міста ДП ДПІ «Містопроект» про підтвердження присутності санітарно-захисної зони на даній ділянці.

Отже, панове, з цікавістю спостерігаємо 11.08.2021 цей аукціон.

 




Будь-яке використання матеріалів сайту "ДК ЗАХІД" дозволяється за умови активного посилання на і вказівки назви сайту.

Читайте також:

У Львові водії заблокували одну з найбільш навантажених вулиць через дороге пальне
Кримінальне провадження проти жуналістів ДК
Керівництво Червоноградського МВ МВС не знає Законів?
П`яний водій скоїв ДТП
Переслідування працівників ДАІ автомобіля, у якому виявили труп 21-річного хлопця (ВІДЕО)