Львівська ОВА відсудила в Сокальської міськради 61 га землі на кордоні з Польщею

Львів | 4 січня 2024, 20:19 Переглядів: 367

 

Господарський суд Львівської області повернув у державну власність прикордонну смугу на Сокальщині, яку незаконно зареєстрували в комунальну власність.
Ділянка належить до земель оборони й раніше суд вже визнавав за нею державну власність, повідомляє Zaxid.net.

Йдеться про земельну ділянку на кордоні України та Польщі поблизу Варяжа площею 61 га. У грудні 2020 року ГУ Держгеокадастру предало в комунальну власність Сокальської міськради земельні ділянки сільськогосподарського призначення держвласності загальною площею 3447,97 га. Серед них ділянка площею 61 га у прикордонній зоні, за якою Сокальська міськрада зареєструвала право власності. У 2022 році міська рада передала цю ділянку в оренду місцевому фермерському господарству «АГРО-БАЗА».

Водночас ще у 2016 році Господарський суд у іншому провадженні визнав, що ця ділянка входить до прикордонної смуги і належить до земель оборони, тож Сокальська міськрада не мала права реєструвати за нею право власності та передавати в оренду. Через це прокуратура звернулась в суд з вимогою передати землю в підпорядкування Львівської ОВА.

У процесі досудового слідства компанія «АГРО-БАЗА» повернула ділянку міськраді. Однак суд визнав, що земля в межах прикордонної смуги належить до земель оборони й можуть перебувати лише в державній власності.

Враховуючи обставини справи, суддя Господарського суду Андрій Мазовіта вирішив витребувати в державну власність земельну ділянку площею 61 га з власності Сокальської міськради. Це рішення можна оскаржити в апеляції.




Будь-яке використання матеріалів сайту "ДК ЗАХІД" дозволяється за умови активного посилання на і вказівки назви сайту.

Читайте також:

У Львові водії заблокували одну з найбільш навантажених вулиць через дороге пальне
Кримінальне провадження проти жуналістів ДК
Керівництво Червоноградського МВ МВС не знає Законів?
П`яний водій скоїв ДТП
Переслідування працівників ДАІ автомобіля, у якому виявили труп 21-річного хлопця (ВІДЕО)