Вперше один об’єднав навколо себе всіх

Львів | 22 вересня 2023, 15:55 Переглядів: 3467

Принцип Парето вказує на те, що варто правильно розставляти пріоритети, бо 80% результатів здобуваються внаслідок 20% дій. Адже в будь-якій діяльності, як і у грі в шахи, неможливо відмінити попередній хід, а можна лише зробити кращим наступний. Також неможливо щодня викладатися на 100%. І це – норма, бо можна понад десятиліття чекати на рік, який компенсує всі докладені зусилля.

Очевидною в таких історіях є роль справжнього лідера, який не словесні буревії розганяє, а власним прикладом, з правильною розстановкою пріоритетів йде до мети і веде за собою команду.

Мені пощастило бути знайомим з одним із таких лідерів, а саме з Вадимом Красем. Сьогодні він є т.в.о. генерального директора ДП «Львіввугілля», а його шахівниця – то величезний майновий комплекс з різноманітними напрямками господарювання, які покликані працювати заради однієї мети – видавати на-гора якомога більше вугілля, яке даруватиме тепло та світло домівкам українців.

Для підсилення ефективності чи результативності діяльності важливо, аби лідер усвідомлював, що він – то лише верхівка айсберга, яка покликана в безконечних океанічних просторах бути впізнаваною, адже вся маса та сила може ховатися глибоко під водою. Також це повинні розуміти ті, хто звик «ловити рибу в мутній воді» та прагне ліквідувати певного лідера собі в угоду. Часто вони не розуміють або не хочуть усвідомлювати, що такі недобрі справи без наслідків не залишиться. Через подібну самовпевненість потонув не лише Титанік.

Все це розуміє очільник ДП «Львіввугілля» Вадим Крась, і саме тому він опирається на силу колективу, до якого завжди прислухається і враховує кожну раціональну пропозицію, чим заслуговує на ще більшу повагу від тих, з ким робить одну справу. Він не тільки ,сидить в теплому кабінеті на м’якому кріслі, а, одягнувши засоби індивідуального захисту, опускається туди, де не буває сходів і заходів сонця, а лише інколи трапляються зсуви та завали. Так, він любить шахту, і спускатися в неї розпочав ще юнаком, а сьогодні пильним та досвідченим оком оглядає, як відбувається робочий процес, підказує, як краще та ефективніше, контролює, щоб все у всіх було безпечно, наскільки це сьогодні можливо із технікою, яка «живе» на підприємстві ще з 60-х років минулого сторіччя і давно втомилася, але яка потрібна для отримання результатів народові України.


Але також він викликає роздратування у тих, хто розраховував, що цей скромний чоловік не справиться з поставленими завданнями, не знайде однодумців і скоро зламається в реаліях ввіреного йому господарства. Так не сталося, бо Крась об’єднав у такий важкий для держави час і своїх, і чужих, аби забезпечити результат: втримати енергетичний фронт і продемонструвати ворогу, що українці єдині в помислах і діях заради перемоги.

І коли чути від людей, які працюють на підприємстві захопливе «Такого генерала в нас ще не було!», то стає очевидним, що цей чоловік дійсно перебуває на своєму місці і демонструє приклад, який заслуговує на повагу. Сьогодні час буревіїв, які, мабуть, вигідні недоброзичливцям такого успіху людини за короткий проміжок часу. Адже Вадим Крась почав дбати про людей і висловлювати повагу тим, хто забезпечує результат і видає на-гора. В першу чергу він ліквідував двомісячну заборгованість із виплати заробітної плати, долучився до організації безкоштовних заходів для дітей працівників, які сьогодні в ЗСУ боронять рідний край. Для цього шукав відповідні фонди, які б могли у цьому допомогти, організовував закупівлі безпілотників для воїнів, безперервно підтримує волонтерів, які їздять до лінії зіткнення з загарбниками. Не залишався також осторонь підтримки внутрішньо переміщених осіб.

Комусь може видатися, що це роки діяльності. Насправді ж то все вдалося реалізувати за кілька місяців, адже цей керівник дійсно вміє правильно розставляти пріоритети, згуртовувати та мотивувати.

21 вересня в ДП «Львіввугілля» надійшли кошти від реалізації вугільної продукції, які скеровані на виплату усім працівникам держпідприємства:

 1. Залишку заробітної плати за серпень 2023 року. Загалом виплачено 100% за серпень.

 2. Авансу за вересень 2023 року.

В.о. голови Львівської територіальної організації ППВПУ Степан Ярема та голова Регіонального об’єднання НПГУ м. Червонограда Мирослава Кафтан зазначили: у трудових колективах є позитивне ставлення до роботи Вадима Крася як керівника ДП «Львіввугілля». Інформаційний резонанс, який намагаються роздмухати у зв’язку із слідчими діями в ДП «Львіввугілля», викликав обурення і занепокоєння у колективах. Намагання блокувати роботу оператора критичної інфраструктури під час воєнного стану, коли ДП «Львіввугілля» працює у нормальному виробничому ритмі й нарешті виплачується зарплата шахтарям, видається спрямованим особисто проти керівника, що приступив до виконання обов’язків лише наприкінці травня.

Обидві шахтарські профспілки за дорученням трудового колективу ДП «Львіввугілля» висловили спільну позицію – підтримати подальше призначення Вадима Крася на посаду керівника ДП «Львіввугілля». Скеровано офіційні листи Голові Уряду Денису Шмигалю, Міністру енергетики України Герману Галущенку, начальнику Львівської обласної військової адміністрації Максиму Козицькому, головам шахтарських профспілок Андрію Зиміну й Михайлу Волинцю.

Зокрема, Вадим Крась заручився підтримкою Львівської обласною військової адміністрації.

Хочу висловити вдячність керівнику ДП «Львіввугілля» за хороший приклад, за повагу до працівників, за те, що дбаєте про людей, за те, що не розслабляєтеся і утримуєте ввірену вам ділянку енергетичного фронту!

Бажаю, щоб неспокійні часи відійшли в минуле, а мир та реалізація задумів йшли з вами поруч! Щоб ми всі побачили та відчули, що держава сприяє таким, як ви!





Будь-яке використання матеріалів сайту "ДК ЗАХІД" дозволяється за умови активного посилання на і вказівки назви сайту.

Читайте також:

У Львові водії заблокували одну з найбільш навантажених вулиць через дороге пальне
Кримінальне провадження проти жуналістів ДК
Керівництво Червоноградського МВ МВС не знає Законів?
П`яний водій скоїв ДТП
Переслідування працівників ДАІ автомобіля, у якому виявили труп 21-річного хлопця (ВІДЕО)