Депутати Червонограда вимагають скасувати аукціон на видобуток піску в Межиріччі

Львів | 17 вересня 2023, 09:58 Переглядів: 710

 
Депутати Червоноградської міської ради звернулися до влади з проханням вплинути на ситуацію та не допустити екологічної катастрофи в Межиріччі та Соснівці, де планується видобуток піску.
 
Йдеться про результати аукціону, який виграв ТОВ «Галич Сервіс Автотранс», повідмляє Ехо Червонограда.  
 
Сама сесія почалась із звернень мешканців Межиріччя. Кажуть — ділянка, яка виставлена на аукціон Держслужбою геології, передбачає видобуток піску та знищення лісу, що, в свою чергу, призведе до екологічної катастрофи та руйнування ближніх до карʼєру будинків.
 
До прохання мешканців Межиріччя втрутитись у ситуацію приєднались в окремому зверненні жителі Соснівки. Кажуть — діяльність двох шахт поблизу уже спричинила плавуни, руйнування будинків та водоканалізаційної системи.
 
Депутати вважають,  що видобуток піску на ділянці, яка була виставлена на аукціон Держслужбою геології, приведе до знищення лісу та руйнування ближніх до карʼєру будинків. Крім того, діяльність двох шахт поблизу уже спричинила плавуни, руйнування будинків та водоканалізаційної системи.
 
Депутати вважають, що таке рішення порушує інтереси мешканців Межиріччя та Соснівки, які протестують проти видобутку піску. Вони також наголошують, що такий вид добувної діяльності є незаконним, оскільки не має екологічної експертизи та громадських слухань.
 
Депутати звернулися до голови Верховної Ради, голови Львівської ОВА, Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів, Держслужби України з питань геодезії з проханням переглянути результати аукціону від 14.09.2023 року № лоту SUE001-UA-20230825 «Спеціальний дозвіл на користування надрами - Межирічанська та Сілецька ділянки Межиріченського родовища» та скасувати його.
 
Нагадаємо, Держгеонадра виставили на продаж дві ділянки Межиріченського родовища піску Червоноградському районі за 1,3 мільйона гривень.



Будь-яке використання матеріалів сайту "ДК ЗАХІД" дозволяється за умови активного посилання на і вказівки назви сайту.

Читайте також:

У Львові водії заблокували одну з найбільш навантажених вулиць через дороге пальне
Кримінальне провадження проти жуналістів ДК
Керівництво Червоноградського МВ МВС не знає Законів?
П`яний водій скоїв ДТП
Переслідування працівників ДАІ автомобіля, у якому виявили труп 21-річного хлопця (ВІДЕО)