венгрин, медведчук, путін

Львів | 6 липня 2023, 21:23 Переглядів: 1809

 
До останнього «cмотрящий» за вугільною галуззю Андрій Венгрин надіявся посадити в крісло генерального директора ДП «Львіввугілля» свою людину, але щось пішло не так.
 
Кабінет Міністрів України призначав на цю посаду червоноградця Вадима Крася.
 
Натомість Андрію Венгрину вдалося втримати свій плив на ДП «Волиньвугіллі», де окремі шахтарі шати «Бужанська» тривалий час блокували адміністративну будівлю ДП, не впускали Юрія Ключковського, який повернувся з передової на свою попередню посаду.
 
 
Вадима Крася було призначено на посаду терміном на два місяці. Через тиждень цей термін закінчується. Міністерство енергетики Красю має продовжити або не продовжити трудовий договір.
 
Але сьогодні ми спостерігаємо інформаційну атаку в «зацікавлених» засобах масової інформації, які поливають брудом нібито «оточення» Вадима Крася, приплітаючи його до людей з оточення родини Козаків, Медведчука і навіть путіна.
 
Оточення Венгрина витрачає великі кошти, щоб поливати «чорнухою» людей, пов’язувати їх зі зрадниками, аби міністерство не продовжило контракт Вадиму Красю, а в подальшому завести у «Львіввугілля» своїх людей.
 
Джерела повідомляють, що Венгрин заручився підтримкою окремих нардепів і, можливо, підтримкою нардепа Юрія Камельчука, якого кілька днів тому бачили з Венгрином біля будівлі Львівської обласної військової адміністрації. Але це, можливо, звичайне співпадіння…
 
Як уже повідомляли «чесні» ЗМІ, стратегічне підприємство «Львіввугілля» нібито нині перебуває під контролем Ореста Кавецького, та стверджують, що його родина веде спільний бізнес із сім’єю Козаків, наближених до державного зрадника Медведчука. Орест Кавецький офіційно є головою Золочівської районної ради та радником очільника Львівської обласної військової адміністрації.
 
 
Сам Орест повідомляє протилежне та спростовує свою причетність та причетність своєї родини до спільного бізнесу із сім’єю Козаків. Натомість розповідає, що у 1995 році його батько Юрій Кавецький разом з Дмитром Щербанем розпочали будівництво ринку «Галицьке перехрестя». А вже через чотири роки пан Щербань вирішив продати свою частку землі під цим ринком Богдану Козаку – рідному брату Тараса Козака.
Наголошуємо, що Богдан Козак став власником лише частини земельної ділянки, а не торгових чи адміністративних будівель «Галицького перехрестя». В свою чергу одноосібним власником ринку став Юрій Кавецький.
 
Цікаво, що з моменту продажу частки Дмитром Щербанем Богдану Козаку ні батько Ореста Кавецького, ні підприємці, які тут торгують, нового співвласника землі так і не побачили.
 
Спекуляції на цю тему розпочали «чорні піарники» та політтехнологи конкурентів Ореста Кавецького, коли той у 2019 році змагався за крісло нардепа у 119 одномандатному виборчому округу. І ця інформація неодноразово спростовувалась самим паном Кавецьким. Остаточну крапку в цих маніпуляціях поставили правоохоронні органи. Коли розпочалася повномасштабна російсько-українська війна, Державне бюро розслідувань на виконання рішення РНБО розпочало перевірку підсанкційних колаборантів на предмет їх майнових прав в українських компаніях. Два місяці тривали перевірки і у ТОВ «Галицьке перехрестя». Перевірка встановила, що Юрій Кавецький, батько голови Золочівської районної ради, не має ніякого відношення до родини Козаків. А самі брати Козаки не здійснювали жодних інвестицій та не вчиняли інших дій щодо господарської діяльності ринку. Зараз частка землі Богдана Козака перебуває в управлінні Агентства з розшуку та менеджменту активів (АРМА), і згодом буде продана на аукціоні, а виручені кошти підуть в казну нашої держави.
 
Орест Кавецький: «Це повна нісенітниця. ДП «Львіввугілля» не є приватним підприємством, де я можу керувати, а державним підприємством, підконтрольним Міністерству енергетики.
Можливо, ще мене можуть називати куратором саме через те, що я є радником голови Львівської обласної військової адміністрації.
Також мене могли бачити в ДП «Львіввугілля», де я як радник голови Львівської ОВА перебував з візитом в нового очільника Вадима Крася для ознайомлення з програмою розвитку цього підприємства, програмою модернізації, оптимізації, залученням інвестицій, створення офісу шахтаря, який буде осередком, хабом, куди кожен шахтар зможе звернутися за допомогою. Тому мене могли і пов’язати з такими речам люди, які намагаються отримати вплив над цим стратегічним підприємством.
Зокрема хочу зазначити, що я є молодим українським політиком, якому небайдужа доля державних підприємств, а тим більше такого, як ДП «Львіввугілля», на якому працюють понад 6000 людей. І на сьогоднішній день я маю політичну можливість допомагати у розвитку таким підприємствам, що і буду робити виключно в інтересах нашої держави.
Ще раз хочу наголосити, що не маю жодного впливу на ДП «Львіввугілля», а тим більше на його керівництво. На мою думку, Вадим Крась є самостійною суб’єктною особистістю, який має довіру у міністра енергетики та голови Львівської обласної військової адміністрації.
 
 
 
  



Будь-яке використання матеріалів сайту "ДК ЗАХІД" дозволяється за умови активного посилання на і вказівки назви сайту.

Читайте також:

Кримінальне провадження проти жуналістів ДК
Керівництво Червоноградського МВ МВС не знає Законів?
П`яний водій скоїв ДТП
У Львові водії заблокували одну з найбільш навантажених вулиць через дороге пальне
Щодо судді напідпитку, який погрожував інспекторам ДАІ, буде відкрито справу