У Червонограді підприємці судяться за позику у більше ніж 10 000 000.00 грн. ( АУДІО )

Львів | 16 серпня 2015, 10:54 Переглядів: 4943

 
Червоноградський міський суд розглядає цивільну справу між двома підприємцями. Спір про позику. Позивач: відомий у місті бізнесмен Поріцький Андрій Петрович. Відповідач, червоноградець Дмитров Ігор Генадійович.

     
Розмір вимог заявлений безпрецедентний та рекордний, як для нашого міста: 450 000 доларів США, що на сьогодні становить 10 035 000.00 грн (за даними finance.ua).
Проте крім розміру вимог, даний судовий спір містить також і інші дуже дуже цікаві для аудиторії судження та факти.
До редакції UNL News звернулася жінка Дмитров Наталія із обуренням з того, що суд наклав арешт на її майно, хоча вона нікому нічого не винна. Після такої заяви, ми вирішили перевірити у чому справа, про що взагалі йдеться. Виявилось, що дійсно у Червоноградському міському суді розглядається позов пред’явлений до її чоловіка про стягнення заборгованості за договором позики у розмірі 450 000 доларів США. 
Зі змісту позовної заяви та пояснень наданих в судовому засіданні сторонами слідує, що Дмитров Ігор Генадійович, начебто позичив у Поріцького Андрія Петровича, 706 000 доларів США (на 14.08.2015 = 15 743 800.00 грн дані сайту finance.ua). 
Позивач каже, що при передачі грошей у 2009 році, при свідках була укладена відповідна розписка. Сторони домовились, що гроші будуть повернуті, але Дмитров І.Г. боргу так і не повернув. Тому власне Позивач і звернувся до суду, щоб стягнути борг, правда у меншому розмірі. 

Все було б зрозуміло, якби не твердження іншої сторони, самого Дмитрова І.Г. 

А саме, останній зазначає, що зазначених у розписці грошей він у борг не брав. З його слів у судовому засіданні, брав гроші тричі по 100 000 доларів без жодних розписок в різний час, від різних осіб, у різних місцях Червонограда. Зокрема на Шевченка, потім біля Приват Банку та на площі під час випускного. 
Гроші ці були на спільний бізнес з Поріцьким А.І. Бізнес цей був нелегальний та фактично пов'язаний з контрабандою. 

Отже, якщо повністю прослухати звукозапис судового засідання, можна почути багато цікавих суджень, про які не пишуть та не говорять відкрито: зізнання про нелегальний бізнес, про хабарі працівникам митниці, судження про погрози життю, про відомих осіб, та інше.

Справа для громадськості є вкрай цікавою, учасники процесу, ще багато чого розкажуть. Так наступного судового засідання 16 вересня 2015 року має бути, ще цікавіше. У відкритому судовому засіданні мав би бути допитаний як свідок, відома у місті особа депутат Львівської обласної ради Федашко Петро. Слідкуймо за судовим розглядом разом. Судовий розгляд відкритий.

 
Сергій Острик UNL News для "ДК Захід". 
Передрук з посиланням на автора та «ДК Захід» вітається.



Будь-яке використання матеріалів сайту "ДК ЗАХІД" дозволяється за умови активного посилання на і вказівки назви сайту.

Читайте також:

У Львові водії заблокували одну з найбільш навантажених вулиць через дороге пальне
Кримінальне провадження проти жуналістів ДК
Керівництво Червоноградського МВ МВС не знає Законів?
П`яний водій скоїв ДТП
Переслідування працівників ДАІ автомобіля, у якому виявили труп 21-річного хлопця (ВІДЕО)