«Шлях» «Фонду Родини Камельчуків»

Львів | 2 жовтня 2023, 16:16 Переглядів: 5715

Пам’ятаєте, як детективи НАБУ викрили на злочинній схемі нардепку від «Слуги народу» Людмилу Марченко?

Наші журналісти наштовхнулися на ухвалу слідчого судді Вищого антикорупційного суду, де розглядалося клопотання детектив Національного антикорупційного бюро про продовження строку досудового розслідування у кримінальному провадженні №52023000……, тобто до 09.11.2023 року.

Ми публікуємо вам короткі уривки із ухвали слідчого судді, щоб ви розуміли про йде річ.

  •  - протоколу допиту свідка ОСОБА_11 від 23.03.2023, відповідно до якого ОСОБА_3 у березні 2023 року повідомила ОСОБА_11, що за неправомірну вигоду у сумі 6 000 доларів США службові особи Київської ОВА, а також народний депутат України ОСОБА_4 можуть посприяти перетинанню ОСОБА_11 державного кордону України, включивши інформацію про нього до ОСОБА_4 та саме остання буде спілкуватись із службовими особами Київської ОВА з цього приводуінформаційної системи «Шлях», а також що така неправомірна вигода призначається саме ОСОБА_4 та саме остання буде спілкуватись із службовими особами Київської ОВА з цього приводу 

5300 доларів США за «Шлях». Ця сума – неправомірна вигода – призначається саме ОСОБА_4, народному депутату України, йдеться в ухвалі.

  •  - спілкування ОСОБА_3 з ОСОБА_11 01.07.2023 щодо підвищення розміру неправомірної вигоди на 300 доларів США у зв’язку із наданням дозволу на перетин державного кордону України саме Київською ОВА, а також надалі щодо узгодження їх зустрічі 05.07.2023 для передачі ОСОБА_11 документів для виїзду за кордон, а ОСОБА_3 – другої частини неправомірної вигоди та те, що ці кошти вона цього ж дня мала передати ОСОБА_4. 

Тепер цікавий момент, що у кримінальному провадженні фігурує відома на Львівщині благодійна організація «Фонд Родини Камельчуків», керівником якого є дружина народного депутата Юрія Камельчука Тетяна Камельчук.

  •  - зустріч ОСОБА_3 та ОСОБА_11 05.07.2023, під час якої, ОСОБА_3 одержала від ОСОБА_11 другу частину неправомірної вигоди у сумі 2 800 доларів США, а також передала ОСОБА_11 документи для перетинання ним кордону як водієм-волонтером від благодійної організації «Фонд родини Камельчуків» (далі – БО «Фонд родини Камельчуків»), та подальше переміщення ОСОБА_3 після одержання другої частини неправомірної вигоди до домоволодіння ОСОБА_4.
  • - протоколу обшуку житла ОСОБА_4 від 05.07.2023, відповідно до якого, увійшовши до будинку ОСОБА_4 детективи помітили, що остання знаходиться на задньому подвір’ї поблизу огорожі, підійшовши до якої, за огорожею ними було виявлено розкидані кошти купюрами по сто доларів США

Детальніше ви можете ознайомитися у сюжеті:


Тепер ми знаємо, що через «Фонд родини Камельчуків» за 5300 доларів ухилянти могли перетнути державний кордон. Безпосередньо фонд надсилав листа-прохання щодо видачі дозволу.

Цей факт задокументований. Питання сьогодні постає інше.

Скільки чоловіків призовного віку під час війни перетнули державний кордон через благодійну організацію «Фонд родини Камельчуків» та не повернулися назад в Україну?

Ми звернемося із запитами до голів Львівської ОВА та Київської ОВА про надання відповідної інформації.




Будь-яке використання матеріалів сайту "ДК ЗАХІД" дозволяється за умови активного посилання на і вказівки назви сайту.

Читайте також:

У Львові водії заблокували одну з найбільш навантажених вулиць через дороге пальне
Кримінальне провадження проти жуналістів ДК
Керівництво Червоноградського МВ МВС не знає Законів?
П`яний водій скоїв ДТП
Переслідування працівників ДАІ автомобіля, у якому виявили труп 21-річного хлопця (ВІДЕО)