Тримання під вартою строком 60 днів із можливістю внесення застави у розмірі 672 500 гривень.

Львів | 25 липня 2022, 15:08 Переглядів: 1860

20.07.2022 року Галицький районний суд м. Львова виніс ухвалу про застосування запобіжного заходу. Саме з таким клопотання звернувся до суду слідчий відділу розслідування особливо тяжких злочинів слідчого управління ГУ НП у Львівській області у кримінальному провадженні за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України.

Як виявилося, це кримінальна справа, про яку ми писали раніше. Але тоді мова йшла про одного фігуранта – Богдана Голінчака, який на той час виконував обов’язки директора з МТП, транспорту, тендерних закупівель і збуту продукції ДП «Львіввугілля».

А вже тепер суд обирав запобіжний захід тимчасово виконуючому обов’язки генерального директора державного підприємства «Львіввугілля» Прокопику Павлу, який в той час обіймав посаду генерального і також фігурував у скандалах, пов’язаних з народним депутатом.

Як вбачається з ухвали слідчого суді:

«Досудовим розслідуванням встановлено, що тимчасово виконуючий обов’язки генерального директора державного підприємства «Львіввугілля» (далі ДП «Львіввугілля») ОСОБА_1 за попередньою змовою з виконуючим обов’язки директора з МТП, транспорту, тендерних закупівель і збуту продукції ДП «Львіввугілля» ОСОБА_2 , який виконував роль пособника, 09.08.2021 вчинив розтрату майна ДП «Львіввугілля» на суму 1345000,00 грн. з ПДВ.»

Отже, т.в.о. генерального директора ДП «Львіввугілля» ОСОБА_1 , будучи т.в.о. керівника вказаного підприємства, обіймав посаду, пов’язану з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій, тобто був службовою особою.

Встановлено, що т.в.о. генерального директора ДП «Львіввугілля» ОСОБА_1 та в.о. директора з МТП, транспорту, тендерних закупівель і збуту продукції ДП «Львіввугілля» ОСОБА_2 у невстановлений досудовим розслідуванням час та місці, але не пізніше 09.08.2021, вступили в змову щодо розтрати коштів ДП «Львіввугілля» шляхом здійснення оплати за товар, який до ДП «Львіввугілля» не надходив.

09.08.2021 т.в.о. генерального директора ДП «Львіввугілля» ОСОБА_1 у невстановлений досудовим розслідуванням час, перебуваючи у службовому кабінеті ДП «Львівугілля» за адресою: м. Сокаль, вул. Б. Хмельницького, 26, в присутності в.о. директора з МТП, транспорту, тендерних закупівель і збуту продукції ДП «Львіввугілля» ОСОБА_2 дав вказівку заступнику директора з виробничих питань ДП «Львіввугілля» ОСОБА_6 підготувати та надати службову записку про необхідність здійснення проплати коштів ПП Фірма «Спецреммаш» згідно тендерних договорів».

Суд розглянув клопотання слідчого, але задовольнив його частково, обравши запобіжний захід  у вигляді особистого зобов’язання.

Також хочемо нагадати, що Павла Прокопика було звільнено з займаної посади, але він через суд намагається поновитися на посаді та стягнути кошти за час так званого «вимушеного прогулу». Ще й таким чином збагатитися за рахунок державних коштів.

Скандали за скандалами... Це – результат їхньої роботи.

Про це йдеться у продовженні спецрозслідування журналістів програми «Вечір з Миколою Княжицьким».


 




Будь-яке використання матеріалів сайту "ДК ЗАХІД" дозволяється за умови активного посилання на і вказівки назви сайту.

Читайте також:

Кримінальне провадження проти жуналістів ДК
Керівництво Червоноградського МВ МВС не знає Законів?
П`яний водій скоїв ДТП
У Львові водії заблокували одну з найбільш навантажених вулиць через дороге пальне
Щодо судді напідпитку, який погрожував інспекторам ДАІ, буде відкрито справу