Дорожній Контроль Захід
http:///articles/lviv/231
повернутись 

Хто замінив двері в УКБ Львівської ОДА?!?!
2022-01-30

На початку листопада мною було виявлено заміну вхідних дверей у приміщенні Управління капітального будівництва Львівської обласної державної адміністрації, яке розташоване за адресою: м. Львів, вул. П. Чайковського, 17.

Після чого я скерував відповідний запит на отримання публічної інформації на ім’я голови Львівської обласної державної адміністрації Максима Козицького.

1 грудня отримав відповідь від Управління капітального будівництва, у якій йдеться про те, що: «…за результатами опрацювання мого запиту на отримання публічної інформації від 15.11.2021 року повідомляємо наступне.

Приміщення, що знаходиться за адресою: м. Львів, вул. П. Чайковського,17, де розташоване управління капітального будівництва Львівської обласної державної адміністрації, знаходиться на балансі комунального підприємства Львівської обласної ради «Нерухомість та майно». Ремонтні роботи вищевказаного приміщення у 2021 році не проводились. Заміна вікон та дверей у вищевказаному приміщенні в 2021 році також не здійснювалась…».

Враховуючи те, що вищевказане приміщення знаходиться на балансі комунального підприємства Львівської обласної ради «Нерухомість та майно», можемо припустити, що посадові особи не володіють інформацією щодо заміни вхідних дверей.

Тому було скеровано ще один запит на отримання публічної інформації на ім’я голови Львівської обласної ради Ірини Гримак.

9 грудня отримано відповідь від Управління майном спільної власності Львівської обласної ради, де розглянули запит в межах наданих повноважень та повідомили, «…що згідно листа КП ЛОР «Нерухомість та майно» №675 від 07.12.2021 заміна вікон та дверей в 2021 у приміщенні управління капітального будівництва ЛОДА у м. Львові по вул. Чайковського, 17 не здійснювалося…».

По результатам аналізу майданчиків публічних закупівель також немає жодної інформації щодо заміни вхідних дверей у приміщенні Управління капітального будівництва.

У лютому 2021 року на хабарі затримали заступника керівника цього управління. Під час затримання правоохоронці публікували фото, на яких чітко видно старі двері у вході до приміщення управління капітального будівництва, але вже сьогодні ми спостерігаємо зовсім іншу картину, яку чомусь усі приховують.

Враховуючи явні ознаки нещодавньої заміни вхідних дверей та офіційні відповіді державних установ, у підпорядкуванні яких є дане приміщення, можна прийти до висновку, що ними свідомо надається неправдива інформація, якою приховується факт встановлення нових дверей. На мою думку, такі двері можуть вартувати чималу суму коштів (30-60 тисяч гривень).

Незрозуміло, з яких саме підстав посадовці Львівської обласної державної адміністрації та Львівської обласної ради приховують факт заміни вхідних дверей.

Можливо, це така подяка від осіб за надані послуги управлінням капітального будівництва Львівської ОДА?

Наприклад, у 2018 рокі посадовець філії державної установи «Миколаївський район Держгідрографія» вимагав та отримав від підприємця неправомірну вигоду у вигляді влаштування металопластикових дверей до власного приватного будинку на суму понад 15 тис грн за позитивне вирішення питання щодо надання згоди та невчинення перешкод у використанні одного з плавзасобів, що перебувають на балансі державної установи.

Тому є підстави вважати, що тут може бути аналогічна ситуація, так як посадовці надають  неправдиву інформацію у відповідях на запити, що ставить під сумнів законність встановлення нових дверей у приміщенні УКБ Львівської ОДА.

На сайті Прозоро з’явився тендер «Реконструкція будівлі КЗ «ДЮСШ «Добротвір» по вул. Озерна, 4 в смт. Добротвір Червоноградського району Львівської області», вартість якої становить 19 561 374,00 гривень.

Замовником такого «жирного» об’єкту є раніше згадане Управління капітального будівництва Львівської обласної державної адміністрації, а попередньо переможцем тендеру визначено підприємство БАГЕНБОР, засновником якого є Балашов Геннадій Борисович.

Як мені вдалося дізнатись, цей самий Балашов Геннадій Борисович працює провідним інспектором в цьому ж управлінні капітального будівництва Львівської ОДА, яке і є замовником тендеру.

 

Невже просто випадковість?

Але хто все-таки встановив двері в УКБ?

Автор: Олександр Клімов

 

 

 

 

 

 

повернутись