Журналістам "Дорожній Контроль Тернопіль" погрожують вбивством (ФОТО)

Тернопіль | 18 червня 2015, 10:12 Переглядів: 4084

Переслідування журналістів "Дорожній контроль Тернопіль" триває. Вчора 16 червня 2015 року близько 12.00 години журналіст газети "Дорожній Контроль Тернопіль" Ваврух П.О. отримав на свою абонентську скриньку листа адресованого нібито з Прокуратури Тернопільської області. В конверті був наявний аркуш паперу з погрозами фізичною розправою в бік журналіста та його сім’ї. Крім того в листі були наявні погрози іншим журналістам газети "Дорожній Контроль Тернопіль" Дяченку Т. Б. та Мізю А. В. Використовуючи нецензурну лексику, відправник наголошував на те, що "ви догралися", що "вас попереджали і вам всім п***ц".
 
 
Про дану подію одразу ж було повідомлено в чергову частину міліції м. Тернополя за номером телефону 102. На місце події виїхала слідчо-оперативна група. Оглянувши конверт та його вміст працівники міліції прийняли заяву про кримінальне правопорушення, відібрали пояснення у фігурантів погроз. Журналісти "ДК Тернопіль" вимагали відкриття кримінальної справи за статтею 345-1. Так згідно із даною статтею погроза вбивством, насильством або знищенням чи пошкодженням майна щодо журналіста, його близьких родичів чи членів сім’ї у зв’язку із здійсненням цим журналістом законної професійної діяльності - карається виправними роботами на строк до двох років або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на строк до трьох років. Дії вчинені організованою групою - караються позбавленням волі на строк від семи до чотирнадцяти років.
 
 
Вважаємо, що даний факт є одним із фрагментів переслідування діяльності журналістів газети "Дорожній Контроль Тернопіль". Нещодавно нами було перешкоджено керувати транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння начальнику ДАІ м. Тернополя Пацалюку Ю. А. на що було отримано погрози фізичною розправою, які можуть спричинити смерть, членом громадської організації "Автомайдан Тернопіль" Андрусевичом Михайлом. Ймовірно правоохоронці вирішили залякати журналістів, змусити їх нервувати і припинити свою роботу.
 
Також хочемо нагадати, що у м. Львові подібні події відбувалися з Ярославом Порадою. Ярославу облили автомобіль кислотою, а згодом його та дружину побили. Журналісти ДК своїми зусиллями розшукали особу нападника та докази побиття. На сьогоднішній день справа закрита прокуратурою, оскільки, як завжди - злочини, у яких підозрюються працівники міліції, дуже рідко доходять до суду та в основному заминаються.
 
Про подальший хід подій у справі надалі будемо повідомляти.



Будь-яке використання матеріалів сайту "ДК ЗАХІД" дозволяється за умови активного посилання на і вказівки назви сайту.

Читайте також:

У Львові водії заблокували одну з найбільш навантажених вулиць через дороге пальне
Кримінальне провадження проти жуналістів ДК
Керівництво Червоноградського МВ МВС не знає Законів?
П`яний водій скоїв ДТП
Переслідування працівників ДАІ автомобіля, у якому виявили труп 21-річного хлопця (ВІДЕО)