Автомайданівець погрожує розправою журналістам "ДК Тернопіль" (АУДІОЗАПИС)

Тернопіль | 7 червня 2015, 10:51 Переглядів: 4467

26.05.2015 року до журналіста газети "Дорожній Контроль Тернопіль" Вавруха П. О. передзвонив активний захисник п’яних працівників міліції член ГО "Автомайдан Тернопіль" Михайло Андрусевич. В короткій телефонній розмові він попросив зустрітись та обговорити його подвиги події, яка сталася 24.05.2015 року, про яку є наступна публікація - https://dk-zaxid.com/articles/ternopil/73. Журналіст погодився, домовились, що зустріч відбудеться на автозаправці "ОККО", що на Збаразькому кільці.
 
 
Очікувано пан Андрусевич прийшов на зустріч зі своїми вимогами. "Мені треба то відео що ви назнімали" сказав пан Михайло, звісно йому було відмовлено. Але на відмову автомайданівець відреагував досить агресивно та почав погрожувати журналісту фізичною розправою: "Я *** голову тобі тоді тай всьо", "Хлопці ви самі створюєте собі всякі … питання, ви заганяєтесь", продовжував він. Після того, як журналіст “ДК Терпіноль" повідомив, що відео можна буде завантажити з інтернету після його публікації пан Андрусевич сказав: "Попробуй тільки це зробити, побачиш що буде!". На питання, що саме буде відповів "Побачиш". Стаття вже опублікована, а отже журналісти "ДК Тернопіль" очікують на ряд провокацій зі сторони Андрусевича Михайла та ГО "Автомайдан Тернопіль", як члена цієї організації.


Незрозуміло чи то всі автомайданівці звикли так говорити з журналістами, чи тільки один такий є? Це ще потрібно з’ясувати. Але факт залишається фактом. Хочеться нагадати пану Андрусевичу, що згідно ст. 26 п. 3 Закону України "Про друковані засоби масової інформації (пресу) в Україні" журналіст має право відкрито здійснювати записи, в тому числі із застосуванням будь-яких технічних засобів, а п. 1 цієї ж статті говорить про те, що журналіст має право на вільне одержання, використання, поширення (публікацію) та зберігання інформації.

Крім того Пану Андрусевичу М. як члену "Національної спілки журналістів України" було б корисним знати, що Верховна Рада України посилила відповідальність за погрози та насильство щодо журналістів. Згідно прийнятого закону, Кримінальний кодекс України доповнено статтею 345-1 "Погроза або насильство щодо журналіста". Нею передбачено, що погроза вбивством, насильством або знищенням чи пошкодженням майна щодо журналіста, його близьких родичів чи членів сім’ї у зв'язку зі здійсненням цим журналістом законної професійної діяльності карається виправними роботами на строк до двох років або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк.

Журналісти газети "Дорожній контроль Тернопіль" особисто вирішують, як використовувати, поширювати та зберігати інформацію та не працюють по вказівках автомайдану, органів прокуратури, МВС чи інших злочинних угруповань.



Будь-яке використання матеріалів сайту "ДК ЗАХІД" дозволяється за умови активного посилання на і вказівки назви сайту.

Читайте також:

У Львові водії заблокували одну з найбільш навантажених вулиць через дороге пальне
Кримінальне провадження проти жуналістів ДК
Керівництво Червоноградського МВ МВС не знає Законів?
П`яний водій скоїв ДТП
Переслідування працівників ДАІ автомобіля, у якому виявили труп 21-річного хлопця (ВІДЕО)