Рука руки миє, або працівників СБМ (колишній "Беркут") не карають.

Львів | 19 березня 2015, 00:35 Переглядів: 4162

Хочемо розповісти Вам про результати кримінального провадження, внесеного до ЄРДР за №42014140070000085 від 24.09.2014 по випадку, який стався у Львові 20 серпня 2014 року, а саме про побиття працівником СБМ (колишній спецпідрозділ "Беркут"), а також про інші неправомірні дії з боку працівників ДАІ та СБМ.

Нові побиття у Львові за участі “Беркуту” - korupciya.com
20 серпня 2014 року на вулиці Довженка працівник спецпідрозділу міліції (припускаємо, що це недавно «розпущений» "Беркут") наніс перехожому 2 удари в область грудної клітки.
 
Ситуація, зі слів постраждалого та свідка, розгорталася наступним чином. Проходячи недалеко від місця зупинки патрульної машини ДАІ, по вул. Довженка (Daewoo lanos), постраждалий звернув увагу на неправильне місце паркування патруля. Працівники ДАІ суттєво перевищували свої повноваження, вимагаючи у людей дозволити обшукати їх автотранспорт, та й до того ж, припаркували автотранспорт та проводили зупинку автомобілів із значними порушеннями Правил Дорожнього Руху (ПДР).
Зробивши зауваження працівникам ДАІ, постраждалий отримав відповідь не від них, а від працівників спецпідрозділу який колись іменували "Беркут". Відповідь прозвучала в кращих традиціях бидла та свавільних держслужбовців, постраждалого просто "облили" матюками. Після законної вимоги (обов’язок працівника міліції закріплений і в Законі України «Про міліцію» і в «Статуті патрульної постової служби» і в ряді інших локальних нормативних документах цього відомства) представитися, потерпілий отримав 2 удар в область грудної клітки.
 
Отже, сьогодні журналісту юридично-правової газети "ДК ЗАХІД" нарешті вдалось забрати постанову про закриття кримінального провадження відносно даного інциденту.
 
1 ст.
 
2 ст.
3 ст.
4 ст.
 
Наступного дня ми звернулись до УВБ МВС у Львівській обл., де нами була написана заява та відібрані пояснення. Вийшовши звідти нам сказали, що дані про кримінальне порушення будуть внесені в ЄРДР до 24 годин, згідно положення про досудове розслідування:
Стаття 214. Початок досудового розслідування
1. Слідчий, прокурор невідкладно, але не пізніше 24 годин після подання заяви, повідомлення про вчинене кримінальне правопорушення або після самостійного виявлення ним з будь-якого джерела обставин, що можуть свідчити про вчинення кримінального правопорушення, зобов'язаний внести відповідні відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочати розслідування. Слідчий, який здійснюватиме досудове розслідування, визначається керівником органу досудового розслідування.
 

І що Ви думаєте? Внесли?

Звісно ж не внесли, а почали грати у відкритий "футбол", заяву, пояснення та дані про злочин почали відправляти з прокуратури у прокуратуру. З УВБ МВС у Львівській обл. направили у прокуратуру Львівської області, звідти у прокуратуру м. Львова, а потім у Сихівську районну прокуратуру. В результаті, так як не було вже більше куди відправляти, то в.о. прокурора Сихівського району м. Львова Михалюк Р. вирішив надати таку відповідь за своїм підписом:
 
 
На момент отримання даної відповіді пройшло 33 дні (!!!) від скоєння кримінального порушення, а дані в ЄРДР відмовились внести тільки після такого тривалого часу, хоча мали зробити це до 24 годин. Одразу після отриманої відповіді ми підготували наступну скаргу до слідчого судді Сихівського районного суду м. Львова:
 
 
 
Одразу після подання скарги сталось чудо, чарівний дзвіночок з прокуратури Сихівського району, і мене повідомляють що дані про кримінальне порушення внесене до ЄРДР. Нарешті! На це нам знадобилось 35 (!!!) днів!
 
Народ, громадськість, ви собі це увляєте? От, як тільки можуть залишитись сліди тілесних ушкоджень через 35 днів після побиття? Як після цього всього проходити судово-медичну експертизу? Дякувати Богу, що вони все таки залишись, правда не в тому об'ємі, що були після цього кримінального порушення, а точніше після цього міліцейського "бєспределу".
Поки правохоронці грали у "футбол", ми почали цікавитись ДАІвцями. Нами було направлено запит на інформацію на ім'я начальника ДАІ м. Львова Гринюха Тараса Ярославовича, з проханням надати характеристику стосовно даних працівників ДАІ - Заповського І.І., Артимовича Ю.М та Миколишина В.Т.
На що були отримані наступні відповіді:
 
 
 
 
Дуже цікавий момент, запити на інформацію були аналогічні по всіх трьох працівниках ДАІ. На перших два запити, нам відповів пан Родич, надавши запитувану інформацію, а на третій запит відповів пан. Тимченко, зі третього запиту видно (3 фото), що у відповіді відмовлено, через те, що запитувана інформація належить до категорії інформації з обмеженим доступом, а саме конфіденційної інформації. Панове, як так? Виходить так, що один з вас порушив закон або банально його не знає. Звертаємось до начальника ДАІ Гринюха Т.Я., розібратись у даному випадку і повідомити нас, чому так вийшло? Також просимо донести до цих працівників Закон України про "Просто доступ до публічної інформації".
 
Прочитавши дані запити на інформацію, ми зрозуміли, що до нас хотіли донести, те, що дані інспектори ДАІ м. Львова це - найграмотніші, найввічливіші працівники ДАІ... Теж пишуть, що вони спокійні, врівноважені та наполегливі у досягненні бабла поставленої мети. Звертаємось до керівництва ДАІ м. Львова, можливо їх варто подати на дошку пошани? А далі ми попали на дуже цікаве відео у мережі інтернет, яке заперечує все вище написане про даних працівників ДАІ.

 
У нас питання до пана Родинюка, от де ви побачили там у інспекторів: ввічливість, та особливо врівноваженість? Це ж повна «бандитська шайка» у міліцейських погонах. Взагалі для чого інспекторам ДАІ знадобились ключі від чужого автомобіля? Ми вважаємо, що таким "ввічливим" міліціонерам потрібно не з людьми спілкуватись, а ...
Можливо цю відповідь пан Родинюк писав під диктовку Заповського І.І, бо у цьому випадку працівник СБМ писав свій рапорт під диктовку Заповського І.І. прямо у потерпілого на очах.
 

Що пишуть люди у коментарях на YouTube під різними відео з даними інспекторами? Просимо, читайте:

 
 
 

Чи було в курсі вельмишановне начальство, первосвященство, обране народом?

Так було! Більше цього є документи, які це підтверджують. Наприклад після публікації статті на korupciya.com, одразу ж начальника ГУМВС України у Львівської області полковник міліції Загарія Д.Д. був повідомлений:
 
Ну чесно, Дмитро Дмитровичу, ви би хоч пальцем поворушили, щоб розібратись у цій ситуації... Ну а далі звісно ж службове розслідування за підписом Загарії Д.Д., ще одне було за підписом полковника міліції Домніцака Р.
 

Результати службового розслідування?

Громада, як ви думаєте які? Звісно ж: "Подальше проведення перевірки по даному факту припинити". Дмитро Дмитровичу, таке питання до Вас чи ви хоч прочитали, те службове розслідування? Яке затвердили, чи просто поставили підпис та й по всьому?

Слідство

Кримінальним провадженням займалась Прокуратура Львівської Області, а саме слідчий слідчого відділу Сколець О.В.
На початку все було добре, мені навіть здавалось, що слідчий навіть бажає мені допомогти, вручив пам'ятку потерпілого та виписав судово-медичну експертизу, в результаті вона була зроблена на 41 день (!!!) після вчинення кримінального порушення... А потім допити свідка, ДАІшників, працівників СБМ та другі процесуальні дії.
Дуже був здивований, коли просто зайшовши до слідчого, щоб спитатись відповідь на одне питання, а тут думаєте що? А тут очна ставка з працівником СБМ, який наносив удари. Олежику, братику, для чого ти так? Певне забув просто повідомити мене?
 

Результати кримінального провадження

В результаті - тримай постанову (разів 10 пробували її забрати, ніяк слідчому не хотілось віддавати), в якій "никто не виноват, все свободны".
 
На даний момент нами була подана скарга до слідчого судді на оскарження даної постанови. Будемо очікувати судового засідання.
 
 
 
 
О так от вирішують дані питання у правоохоронних органах.
Колектив "ДК ЗАХІД" просить максимальний репост та поширення даної статті. Дякуємо!
 



Будь-яке використання матеріалів сайту "ДК ЗАХІД" дозволяється за умови активного посилання на і вказівки назви сайту.

Читайте також:

У Львові водії заблокували одну з найбільш навантажених вулиць через дороге пальне
Кримінальне провадження проти жуналістів ДК
Керівництво Червоноградського МВ МВС не знає Законів?
П`яний водій скоїв ДТП
Переслідування працівників ДАІ автомобіля, у якому виявили труп 21-річного хлопця (ВІДЕО)