Дорожній Контроль Захід
http:///articles/lviv/39
повернутись 

Анонс: Кордон, незаконний вантаж в Україну, розкриття
2015-04-06

Журналісти юридично-правової газети "ДК ЗАХІД" декілька днів проводили журналістське розслідування, по розкриттю однієї із схем контрабанди, яка поступає з Польщі до України. За цей час ми проаналізували ситуацію на кордонах з польської та української сторони.

 

У ніч з четвертого на п'яте квітня, працівниками ДАІ на СП №2, що знаходиться у с. Зимна Вода було зупинено вантажний автомобіль марки "Mercedes-Benz Sprinter", під зав'язку завантажений товаром, без всяких на нього документів, тобто контрабандою з Польщі.

 

 

Ми звернулись до правоохоронних органів, по цьому випадку, але стикнулися з дуже великим непорозумінням, а саме працівники міліції абсолютно не хотіли належно реагувати. Ми були вимушені телефонувати до СБУ, Урядові гарячі лінії... Було здійснено сотні дзвінків, піднято посеред ночі дуже багато високопосадовців у правоохоронних органах, для того щоби банально задокументувати цю контрабанду, щоб автомобіль був постановлений на арешт-майданчик та опломбований, який перевозив повністю нелегальним шляхом вантаж у великій кількості. На це ми потратили від моменту звернення до міліції - близько дванадцяти годин.

 

У нас виникає питання, як можна боротися з корупцією в Україні, якщо працівники міліції навіть не збираються, більше того не хочуть реагувати на такі речі?

https://www.youtube.com/watch?v=xfvJxkO45fQ

 

Відтак, найбільшою проблемою є те, що, митниці які все частіше пускають до України через так званий "зелений коридор" нелегальні вантажі. Ми вважаємо, що це не є провиною водія, який перевозив дану контрабанду, а те, що, ця схема поставлена на потік і працює довготривалий час.

 

Зокрема простих людей обурює, що страховий поліс, щоб здійснити поїздку до Польщі для придбання товару, коштує -  100 золотих, паливо в нас час теж не дешеве. По факту привезення такої продукції, склалась наступна ситуація, що на ринку "Шувар", який находиться у м. Львів, рівень цін на польські товари, дорівнює цінам у Польщі. Зумовлено це так званими "зеленими коридорами" у великих об'ємах вантажу, завезеним до України повністю нелегальним шляхом. У зв'язку з тим, що так звані контрабандисти, за допомогою даних "зелених коридорів", відшкодовують "tax free", везучи великі партії, заробляючи на цьому.

 

Дані бізнес-схеми, не дають чесним підприємцям легально завезти товар, у зв'язку з заниженням цін, робити це - не доцільно, тому що ціна легально привезеного товару є набагато більшою ввезеного товару нелегальним шляхом на ринок "Шувар".

 

Слідкуйте за нами, готуємо відео-репортаж по даному випадку.

 

повернутись