Дорожній Контроль Захід
http:///articles/lviv/32
повернутись 

Дорожній контроль Захід разом з Вартою 1 та полковником міліції О. Хутняком в студії Львів ТБ
2015-03-19

 

Цьогоріч працівники ДАІ Львівщини виявили понад 700 випадків керування у нетверезому стані

 

Керівник Державтоінспекції Львівщини, полковник міліції Олександр Хутняк звернувся до автомобілістів в ефірі місцевого телебачення та закликав їх бути відповідальними й за жодних обставин не сідати за кермо напідпитку.

 

 

Правоохоронець повідомив: вже цього року з вини нетверезих водіїв на автошляхах області сталося 15 ДТП із постраждалими. Тож, керування «під шафе», за статистикою,  залишається однією із основних причин автопригод, у яких травмуються люди.  

 

Про найбільш резонансні події за участю п’яних керманичів йшлося в ефірі програми «Топ Тема» на телеканалі «Львів ТБ». Участь в обговоренні, окрім начальника управління ДАІ області Олександра Хутняка, взяли також керівник громадської організації «Варта 1» Ігор Зінкевич та активіст проекту «Дорожній контроль Захід» Ярослав Порада. 

 

Очільник Державтоінспекції Львівщини відзначив: з початку року в області спостерігається зниження рівня аварійності, у середньому, на 7%. «Заходи, які здійснюють працівники ДАІ, дають свої результати», - підсумував полковник міліції Олександр Хутняк. 

 

За його словами, цьогоріч вартові доріг Львівщини викрили більш ніж 7900 порушень Правил дорожнього руху, зокрема, понад 700 випадків керування у стані сп’яніння.

    

Ігор Зінкевич, керівник організації «Варта 1», розповів, що громадські активісти також долучаються до боротьби з п’яними керманичами, допомагають правоохоронцям виявляти такі випадки у Львові. 

 

«Міліція намагається толерантно спілкуватися із водіями, але хамів на дорогах вистарчає», - наголосив Ігор Зінкевич. 

 

 

Водночас, учасник проекту «Дорожній контроль Захід» Ярослав Порада зауважив, що  громадські активісти не захищатимуть тих, хто дозволяє собі сідати за кермо напідпитку. «Ми готові допомагати працівникам ДАІ, аби таких водіїв було притягнуто до відповідальності, особливо, коли йдеться про посадовців», - зазначив Ярослав Порада.

 

Начальник Державтоінспекції Львівщини Олександр Хутняк закликав усіх автомобілістів сумлінно дотримуватися Правил дорожнього руху та не сідати п’яними за кермо. 

                                                                                                  

                                                                                              Прес-служба управління
                                                                                                       ДАІ у Львівській області

 

Повне відео з ефіру:

https://www.youtube.com/watch?v=-lx5air0n_c

повернутись