У Львові розглядатимуть апеляцію юриста міської ради, яку в Червонограді оштрафували за "п`янку" та ДТП

Львів | 30 червня 2015, 16:57 Переглядів: 3878

20 травня суддя Червоноградського міського суду В. Грабовський визнав винною юриста Червоноградської міської ради Лінинську Тетяну у вчиненні трьох порушень, керування автомобілем у стані алкогольного сп`яніння, скоєння ДТП та залишення місця пригоди.

 
Причини своєї незгоди із вироком, яким зобов`язано сплатити до бюджету 3 400 грн штрафу, порушниця, юрист Червоноградської міської ради, дружина слідчого Червоноградського МВ доповість у апеляційному суді Львівської області.
 
Розгляд апеляції призначено завтра 1 липня на 11-00 год.  у приміщенні апеляційного суду Львівської області.  
Суддя Тенюх В.П.

 
Слід зазначити, що порушення за ст. 130 ч. 1, ст. 124 , ст.122-4 КУпАП за  які Червоноградський суд притягнув жінку до відповідальності були вчинені, ще 1 березня цього року.
 
У Червоноградському суді свою вину порушниця не визнала, пояснила, що у зазначені у протоколі часі та місці перебувала на дні народження у своєї подруги, де пила шампанське. 01.03.2015 року, близько 22:00 год., вона їхала у напрямку села Поздимир, за перехрестям доріг для справляння природних потреб вона повернула вліво у лісовий масив, де неодноразово здійснила зіткнення з деревами унаслідок чого пошкодила свій транспортний засіб. Вказує, що протокол складений з порушенням вимог законодавства, оскільки не вказані свідки, до матеріалів справи не долучені пояснення свідків. На час підпису протоколу у ньому були заповнені лише її паспортні дані, без фабули правопорушень.

 
Незважаючи на невизнання своєї вини, її винуватість у суді підтверджено зібраними матеріалами, а саме: протоколом про адміністративне правопорушення, серії АП1 № 820619 від 01.03.2015 року, у якому зазначено про згоду з цим протоколом, схемою місця ДТП від 01.03.2015 року, висновком щодо результатів медичного огляду з метою виявлення стану алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або перебування під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції від 01.03.2015 року, у якому зазначено, що Лінинська Т., о 22:25 год. 01.03.2015 року перебувала у стані алкогольного сп’яніння, поясненнями інспектора ВДАІ Червоноградського МВ ГУ МВСУ у Львівській області, протоколом серії АП1 № 820620 від 01.03.2015 року.
 
Так, інспектор ДПС ВДАІ з обслуговування Сокальського району у суді пояснив, що 01.03.2015 року він отримав повідомлення від оперативного чергового про зіткнення у с. Бендюга двох автомобілів. Зі слів потерпілого у дорожньо-транспортній пригоді така сталася за участі його автомобіля Mitsubishi з транспортним засобом Volkswagen Т4, чорного кольору, якій втік із місця пригоди. Потерпілий повідомив про подію ВДАІ м. Червонограда. Через 15 хвилин він під’їхав на місце події. Потерпілий та двоє осіб були на місці події. В той час, коли він складав схему місця дорожньо-транспортної пригоди, до потерпілого хтось зателефонував та повідомив, що бус чорного кольору знову в с. Бендюга. Активісти переслідувати даний транспортний засіб Прапорщик міліції зупиняв автомобіль, однак водій не виконав його вимоги про зупинку. Тому вони поїхали слідом за цим автомобілем. Водій заїхала у лісову посадку в тупик. Вона сиділа за кермом, документів не мала. Поняті записані в схемі місця ДТП. Поїхали вони у лікарню для медичного огляду. Жінка вказала у поясненнях, що вчинила зіткнення, але не помітила з чим. Крім того, остання визнала, що вживала алкоголь і на момент зіткнення та залишення місця ДТП перебувала у стані алкогольного сп’яніння. На час складання протоколу була згідна з протоколом, що засвідчила своїм підписом, тому свідки ним не залучались.
 
Поясненнями потерпілого від 01.03.2015 року, у яких останній вказав, що 01.03.2015 року на власному автомобілі він приїхав у с. Бендюга Сокальського району Львівської області. Зупинившись біля обочини, він вийшов з транспортного засобу. Помітив як зі сторони м. Радехова, переїхавши перехрестя, наближався автомобіль, марки Volkswagen Т4, темного кольору, який своєю передньою частиною зробив зіткнення з його автомобілем, чим пошкодив ліву частину його автомобіля. Після зіткнення зазначений автомобіль зник з місця пригоди.
 
Протоколом про адміністративне правопорушення, серії АП1 № 820620 від 01.03.2015 року, згідно з яким Лінинська Т.  01.03.2015 року, о 18:45 год., по вул. Шахтарській, 7 у с. Бендюга Сокальського району Львівської області керувала автомобілем Volkswagen Transporter н.з. ВС 2385 СХ, не маючи при собі посвідчення водія на право керування транспортним засобом. У графі пояснення особи, яка притягається до адміністративної відповідальності зазначила, що «керувала без посвідчення водія». По даному факту постановою в.о. начальника ВДАІ з обслуговування Сокальського району у Львівській області лейтенанта міліції, серії ПС2 №414304 від 20.04.2015 року на підставі ст. 22 КУпАП  звільнено від адміністративної відповідальності за ч. 1 ст. 126 КУпАП, обмежившись усним зауваженням.

Державний реєстр судових рішень - http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/44280197
 
«Дорожній Контроль Захід» слідкуватиме за розглядом апеляції у Львові.



Будь-яке використання матеріалів сайту "ДК ЗАХІД" дозволяється за умови активного посилання на і вказівки назви сайту.

Читайте також:

У Львові водії заблокували одну з найбільш навантажених вулиць через дороге пальне
Кримінальне провадження проти жуналістів ДК
Керівництво Червоноградського МВ МВС не знає Законів?
П`яний водій скоїв ДТП
Переслідування працівників ДАІ автомобіля, у якому виявили труп 21-річного хлопця (ВІДЕО)