Верховна Рада ввела відповідальність за погрози журналістам або пошкодження їх майна

Львів | 14 травня 2015, 21:53 Переглядів: 1699

На засіданні, у четвер, 14 травня, Верховна Рада прийняла законопроект №0924, яким внесла зміни до кримінального кодексу і посилила гарантії професійної діяльності журналістів. За рішення проголосувало 240 народних депутатів при необхідних 226 голосах.
 
 
- погроза вбивством, насильством або пошкодження майна журналіста і його сім'ї у зв'язку із здійсненням ним законної професійної діяльності карається покаранням у вигляді позбавлення волі до трьох років.
 
- за умисне заподіяння журналістові та його родини побоїв, легких або середньої тяжкості, загрожує до п'яти років ув'язнення, тяжких тілесних ушкоджень - до 12 років.
 
- за вбивство, замах на вбивство журналіста або члена його сім'ї передбачена відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років або довічне ув'язнення. Захоплення журналіста чи його родичів в заручники карається позбавленням волі від 8 до 15 років.
 
Із повним проектом Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення гарантій законної професійної діяльності журналістів можна ознайомитись за наступним посиланням - https://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=52566
 
За підрахунками незалежної медіапрофспілки за 2014 рік в Україні загибло 8 журналістів і полонення більше 40 на Донбасі з початку військового конфлікту.



Будь-яке використання матеріалів сайту "ДК ЗАХІД" дозволяється за умови активного посилання на і вказівки назви сайту.

Читайте також:

У Львові водії заблокували одну з найбільш навантажених вулиць через дороге пальне
Кримінальне провадження проти жуналістів ДК
Керівництво Червоноградського МВ МВС не знає Законів?
П`яний водій скоїв ДТП
Переслідування працівників ДАІ автомобіля, у якому виявили труп 21-річного хлопця (ВІДЕО)