Яценюк подав законопроект про скасування презумпції невинуватості для адмін-порушень

Львів | 11 квітня 2015, 11:39 Переглядів: 2910

Презумпція невинності - один з основоположних принципів судочинства, які говорять: «Обвинувачений не винен, поки не доведено протилежне».

 

 


Відповідний законопроект, що суперечить Конституції України, вже поданий до Верховної Ради прем'єр-міністром А. Яценюком. Згідно проекту закону №2562 від 06.04.2015 года, для осіб, які притягується до адміністративної відповідальності - презумпція невинності, тобто тепер громадянин, повинен самостійно доводити свою невинність.

 

 

 

Скасувати презумпцію невинності МВС намагається для того, щоб легалізувати так звані листи щастя в покарання за встановлені відео- і фотофіксації порушень правил дорожнього руху. Однак скасування презумпції невинності, як попереджав Конституційний суд у 2010 році, «неминуче призводить до самоправності»: безкарно користуватися цим зможуть усі правоохоронці. Наприклад, затримавши перехожу людину, яка їм не симпатизує, патрульні складуть на нього протокол, в якому вкажуть, що той «порушував громадський порядок», і його відправлять під адмінарешт на 15 діб - адже довести зворотне людина просто не зможе.




Будь-яке використання матеріалів сайту "ДК ЗАХІД" дозволяється за умови активного посилання на і вказівки назви сайту.

Читайте також:

У Львові водії заблокували одну з найбільш навантажених вулиць через дороге пальне
Кримінальне провадження проти жуналістів ДК
Керівництво Червоноградського МВ МВС не знає Законів?
П`яний водій скоїв ДТП
Переслідування працівників ДАІ автомобіля, у якому виявили труп 21-річного хлопця (ВІДЕО)