В Україні хочуть заборонити будувати парковки всередині дворів будинків

Львів | 8 квітня 2018, 13:04 Переглядів: 891

Міністерство регіональної політики, будівництва та житлово-комунального господарства найближчим часом затвердить нові державні будівельні норми, що забороняють облаштування парковок для автомобілів всередині нових житлових кварталів.
Про це повідомив заступник глави відомства Лев Парцхаладзе на своїй сторінці в Facebook.
"У нових ДБН з планування і забудови територій ми пропонуємо заборонити проектування і організацію парковок для автомобілів всередині нових житлових кварталів. Житловий простір має використовуватися на благо жителів будинків - створення дитячих ігрових майданчиків, зручних зон відпочинку, озеленення всередині кварталів", - повідомив він.
За словами чиновника, документ рекомендує розміщувати гаражі та парковки на периферії житлових районів і міжмагістральних територіях, а також у віддалених від ігрових майданчиків і зон відпочинку місцях житлової забудови.
"Це можуть бути наземні, підземні та комбіновані автоматизовані або звичайні гаражі, а у випадку з історичними та центральними районами міст - виключно підземні гаражі", - пояснив Парцхаладзе.
Він додав, що гостьові парковки рекомендується розміщувати з боку вулиці або проїзду, що обмежує квартал. джерело- Економічна правда



Будь-яке використання матеріалів сайту "ДК ЗАХІД" дозволяється за умови активного посилання на і вказівки назви сайту.

Читайте також:

У Львові водії заблокували одну з найбільш навантажених вулиць через дороге пальне
Кримінальне провадження проти жуналістів ДК
Керівництво Червоноградського МВ МВС не знає Законів?
П`яний водій скоїв ДТП
Переслідування працівників ДАІ автомобіля, у якому виявили труп 21-річного хлопця (ВІДЕО)