Нова поліція: "Мамо, нас хвалять..." (ВІДЕО)

Львів | 26 квітня 2016, 11:17 Переглядів: 5221

Ще американський письменник Артур Блох сказав: «Якщо нова модель не вдалась, добре попрацюй над її рекламою». Про те, чи пройшло гідно реформування старої міліції у нову поліцію, сказано уже доволі багато. Тому сьогодні мова йтиме про другу частину вислову – рекламу.
 
 
Від нової патрульної поліції сьогодні очікують дуже високої результативності. Це й не дивно, адже реформування міліції мало стати великим кроком вперед для України. На перший погляд може здатися, що так воно і є. Але чи насправді усе так прозоро і правомірно?
 
[reklama]
 
У нової поліції є безліч акаунтів буквально у всіх соціальних мережах. Вони постійно наповнюються контентом про те, які нові поліцейські молодці – перевели бабусю через дорогу чи сфотографували чашку з логотипом поліції на фоні красивих ніжок .
 
 
Усе це відбувається з чіткою метою – люди повинні довіряти новій поліції. Якщо бути уважним, то це можна прочитати навіть у статті 11 закону України «Про Національну поліцію»: «Рівень довіри населення до поліції є основним критерієм оцінки ефективності діяльності органів і підрозділів поліції». Дивно, чи не так? Основним критерієм оцінки ефективності діяльності поліції мав би бути низький рівень злочинності в Україні.

 
Наша патрульна поліція вирішила, що довіру у населення можна легко підвищити ефективним піаром. Селфі з копами, розкручування Instagram сторінки шляхом підписування на всі акаунти і проплачена реклама у ЗМІ. Прикро, але ми на це купуємось, адже не запитуємо себе, звідки беруться кошти, витрачені на рекламування органу виконавчої влади. «Поліція висвітлює свою діяльність у ЗМІ, у цьому немає нічого поганого», - скажете ви. Однак інколи це доходить до абсурдності.
 
Подумайте тільки: для чого новій поліції на платному банері на інтернет-сайтах рекламувати номер 102?
 
Так, довіра до нової поліції – необхідна умова плідної співпраці поліції з громадськістю. І вона буде, коли поліцейські завжди діятимуть відповідно до чинного законодавства, професійно виконуватимуть свої обов’язки і звітуватимуть не про кількість зроблених за день селфі, а, скажімо, про побиті пруси на задньому дворі. А поки в діяльності поліції багато невідповідностей із законом, ми зобов’язані це висвітлювати. Про це та інше дивіться у відео Ярослава Поради.



Будь-яке використання матеріалів сайту "ДК ЗАХІД" дозволяється за умови активного посилання на і вказівки назви сайту.

Читайте також:

У Львові водії заблокували одну з найбільш навантажених вулиць через дороге пальне
Кримінальне провадження проти жуналістів ДК
Керівництво Червоноградського МВ МВС не знає Законів?
П`яний водій скоїв ДТП
Переслідування працівників ДАІ автомобіля, у якому виявили труп 21-річного хлопця (ВІДЕО)