Останні подихи ДАІ – хабарі приймаються!

Львів | 11 листопада 2015, 21:07 Переглядів: 3615

Ви зіткнулися з автомобілем, за кермом якого був п’яний водій? Вам за це і відповідати! Це не жарт, йдеться про реальні дії дорожньої автоінспекції у Київській області.
     
30 жовтня громадянин М. з одним пасажиром рухався по трасі Київ – Харків авто Toyota Hinghlander у напрямку столиці. О двадцять другій годині тридцять хвилин водій проїздив село Бзів (Баришівський район, Київська область) і близько зони розвороту намагався взяти на ВИПЕРЕДЖЕННЯ авто Daewoo Lanos, у салоні якого теж був один пасажир. Коли чоловік кросовера перелаштувався у ліву смугу траси, водій легковика рухався у правій смузі, на відстані 10-ти метрів попереду. Попередньо не включивши лівий поворот, він зробив різкий маневр ліворуч, у сторону зони розвороту. Ця дія водія Daewoo Lanos стала причиною зіткнення на трасі: водій автомобіля Toyota Highlander, намагаючись уникнути удару, врізався передньою правою стороною свого авто у задній лівий бік автомобіля правопорушника.

 
Водії й пасажири обидвох автомобілів втратили свідомість. «Отямившись, ми помітили, що водій та пасажир Daewoo Lanos знаходяться в непритомному стані. Ми та інші учасники руху, допомогли прийти їм до тями та викликали швидку. Під час огляду, медпрацівники, видимих ознак для госпіталізації учасників ДТП не виявили. Від водія автомобіля Daewoo Lanos та його пасажирки було чути різкий запах алкоголю» - пригадує громадянин М.
 
Кілька хвилин опісля,  над’їхав працівник міліції, який представився начальником патрульної служби м. Харкова, він відразу почав викликати патруль ДАІ. Годину часу правоохоронець чекав інспекторів, але, не дочекавшись, змушений був їхати. Протягом наступних двох годин  викликали працівників ДАІ вже водій і пасажир Toyota Highlander. До речі, кілька разів телефонували на 102, щоб повідомити про факт ймовірного алкогольного сп'яніння водія автомобіля Daewoo Lanos. У райвідділі повідомили, що черговий патруль ДАІ один на весь район і зараз оформляє інше ДТП. Кілька годин чекання увінчалися успіхом: автоінспектори таки з’явилися, щоправда не представились та не показали відповідних документів, чим порушили ЗУ «Про міліцію».

 
«Покликали мене до себе в автомобіль та почали звинувачувати мене у тому, що я винен у скоєнні ДТП, не оглянувши при цьому ні місця події, ні стан водія автомобіля Daewoo Lanos. А на мою вимогу, зафіксувати стан алкогольного сп'яніння водія легковика, автоінспектори не відреагували» - дивується громадянин М. Опісля, в службовому автомобілі ДАІ, відбулась розмова з родичами громадянина В. УВАГА! Родичі правопорушника НЕ були присутні під час скоєння ДТП.
 
Згодом вдруге приїхала швидка. Госпіталізували чотирьох учасників автомобільної пригоди до Баришівської ЦРЛ. Провести медичний огляд, на стан алкогольного сп'яніння обидвох водіїв, у лікарні ініціював знову ж таки громадянин М., в той же час фіксуючи все на відео. Так, апарат «Алком» показав результати: громадянин М. – 0,0 проміле, громадянин В. (водій Daewoo Lanos) – 1,0 проміле. Працівників дорожньо-патрульної служби у той час в лікарні не було. Відтак водій, який був тверезий, знову взявся за телефон, щоб викликати правоохоронців, для засвідчення факту алкогольного сп’яніння водія В.
 
Та законослухняні громадяни вочевидь не цікаві українським ДАІвцям – в лікарню вони прибули близько четвертої години ранку 31 жовтня, а тим часом встигли скласти протокол огляду місця ДТП БЕЗ учасників ДТП. Інспектори надалі вперто не називали своїх імен і не показували своїх посвідчень, що є зафіксовано на відео. Ці дії спонукали громадянина М. викликати слідчо-оперативну групу. Але й тут виявляється «рука руку миє». Адже замість покарати справжнього винуватця , автомобіль громадянина М. Toyota Highlander було арештовано та пред'явлений витяг з кримінального провадження.
 
Тепер, штучно затягують слідство, щоб громадянин В., уникнув покарання. Як то кажуть, перед смертю не надихаєшся, але працівники ДАІ, перед своїм розформуванням, ще хочуть заробити копійчину.



Будь-яке використання матеріалів сайту "ДК ЗАХІД" дозволяється за умови активного посилання на і вказівки назви сайту.

Читайте також:

У Львові водії заблокували одну з найбільш навантажених вулиць через дороге пальне
Кримінальне провадження проти жуналістів ДК
Керівництво Червоноградського МВ МВС не знає Законів?
П`яний водій скоїв ДТП
Переслідування працівників ДАІ автомобіля, у якому виявили труп 21-річного хлопця (ВІДЕО)